Digital Version av ”Djävulsbibeln"

Digital Version av ”Djävulsbibeln"

Codex Gigas på Kungliga biblioteket i Stockholm är berömd av två anledningar: Den lär vara den största bevarade europeiska handskriften (Codex Gigas betyder »jättebok«) och den innehåller ett stort helsidesporträtt av Djävulen

Codex Gigas; även kallad Djävulsbibeln är jämte Silverbibeln Sveriges mest kända handskrift, och togs som krigsbyte i Prag under trettioåriga kriget år 1648.

Christina Anderhag, kommunikatör/projektledare, angående utställningen på Kungliga Biblioteket:
"Det är stor efterfrågan på att få se Codex Gigas då det är en av våra mest kända artefakter på Kungliga Biblioteket. Vi ville skapa ett spännande rum där Codex Gigas exponeras utifrån olika perspektiv. Utställningen i rummet ska ge en kort och ”snabb” ingång till den enorma handskriften och visa en film om boken. Vi ville också att man skulle kunna bläddra i en digital version av Codex Gigas. När vi kom i kontakt med Concept Solutions sa de att de kunde leverera precis det vi önskade - en helhetslösning vad gällde projektledning, mjukvara, hårdvara samt installation och support. Vi är mycket nöjda med projektet och kvaliteten i leveransen."

Digital Version av Djävulsbibeln